Terapi hos mig

Jeg tror på, at det er forskelligt, hvad der skal til for at skabe forandring for den enkelte. Forskning i psykoterapi viser, at der er bedre evidens for nogle former for terapi, men også, at det er forskelligt, hvad der er virker for hvem. Mine forløb er altid individuelt tilrettelagt. Har jeg en idé om, at en klient vil være bedre hjulpet med en anden type terapi eller en anden type psykolog, er jeg åben omkring dette.

Den første samtale bruger vi på at udrede og forstå dig; hvad du gerne vil have ud af forløbet og de livsbarrierer, der får dig til at søge hjælp. Vi undersøger, hvordan du er sammensat, hvordan dine udfordringer er startet og har udviklet sig, og hvordan de bliver vedligeholdt. Ud fra det du siger og dine problematikker/eventuelle diagnoser, danner jeg ideer om, hvordan jeg bedst muligt kan hjælpe dig hen, hvor du ønsker. Til dette bruger jeg min viden om forskellige former for psykoterapi, evidens for deres effekt og mine erfaringer – alt dette i tæt samspil med dig. Vi vil også tage stilling til, om der brug for sparring med en læge vedr. medicin.

 

Jeg benytter mig særligt af terapiformerne kognitiv terapi, schema terapi og compassion fokuseret terapi. Vi vil have fokus på at styrke det sunde inden i dig, så den del af dig kan tage vare på de svære følelser og hjælpe dig til at se og udfordre de barrierer, der forhindrer dig i at leve det liv, du gerne vil. Det kan være barrierer som overtænkning/bekymring, selvkritik, dulmen, undgåelse og overkompensation. Det er ikke vores følelser, der skal laves om. Det er vores forsøg på at kontrollere og undgå følelser, der paradoksalt forlænger og forværrer.

 

Jeg har flerårige uddannelser i kognitiv terapi (CBT) og schematerapi (ST) samt mange kurser inden for udredning og terapiretninger; særligt compassion fokuseret terapi, mindfulness, acceptance and commitment therapy (ACT) og metakognitiv terapi (MCT).

 

Den første samtale

Den første samtale bruger vi på at udrede og forstå dig; hvad du gerne vil have ud af forløbet og de livsbarrierer, der får dig til at søge hjælp. Vi undersøger, hvordan du er sammensat, hvordan dine udfordringer er startet og har udviklet sig, og hvordan de bliver vedligeholdt. Ud fra det du siger og dine problematikker/eventuelle diagnoser, danner jeg ideer om, hvordan jeg bedst muligt kan hjælpe dig hen, hvor du ønsker. Til dette bruger jeg min viden om forskellige former for psykoterapi, evidens for deres effekt og mine erfaringer – alt dette i tæt samspil med dig. Vi vil også tage stilling til, om der brug for sparring med en læge vedr. medicin.

Terapiformer

Jeg benytter mig særligt af terapiformerne kognitiv terapi, schema terapi og compassion fokuseret terapi. Vi vil have fokus på at styrke det sunde inden i dig, så den del af dig kan tage vare på de svære følelser og hjælpe dig til at se og udfordre de barrierer, der forhindrer dig i at leve det liv, du gerne vil. Det kan være barrierer som overtænkning/bekymring, selvkritik, dulmen, undgåelse og overkompensation. Det er ikke vores følelser, der skal laves om. Det er vores forsøg på at kontrollere og undgå følelser, der paradoksalt forlænger og forværrer.

Jeg har flerårige uddannelser i kognitiv terapi (CBT) og schematerapi (ST) samt mange kurser inden for udredning og terapiretninger; særligt compassion fokuseret terapi, mindfulness, acceptance and commitment therapy (ACT) og metakognitiv terapi (MCT).

Publikationer om psykoterapi

Artikel om gruppe schematerapi for angst

Artikel om virksomme faktorer ved metakognitiv og kognitiv terapi af depression

Need help? Book a call at a time to suit you

Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Proin eget tortor risus.